Ελλαδα

ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

«Ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή
Φωτογραφίες από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή © Facebook / Smass Media ΕΑΑΚ - ΕΜΜΕ

Φοιτήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΕΚΠΑ - Τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων - Τα περιστατικά που περιγράφουν.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, με τον Σύλλογο Φοιτητών να ζητά την απομάκρυνσή του.

«Οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές» ανέφερε σε δηλώσεις της στον Ant1 απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο»

Όπως είπε η Μαρία Γεωργοπούλου, «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό», ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Φοιτήτρια του τμήματος είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

«Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ»

Μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, φοιτητές και φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι πολλές συνάδελφοί τους έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης από τον καθηγητή εδώ και δύο χρόνια, ενώ υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του ΕΚΠΑ κινείται αργά στην πειθαρχική δίωξή του.

«Μας ζητάει να μας φωτογραφίζει γυμνές για να νιώσουμε «όμορφες», «Μας στέλνει παραβιαστικά προσωπικά μηνύματα στο facebook», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ». 

Σαν Φοιτητικός Σύλλογος απαιτούμε την άμεση και οριστική απομάκρυνση του Ν.Μ. από το Τμήμα αλλά και από το ΕΚΠΑ συνολικά. Για όλες και όλους εμάς καμία άλλη κατάληξη σε αυτή την υπόθεση δεν θα είναι ικανοποιητική και ξεκαθαρίζουμε ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους, ώστε να μην δοθεί ξανά χώρος στον ίδιο ή σε άλλους να προβούν σε ανάλογες συμπεριφορές. Για να μην βρεθεί ποτέ ξανά καμία συναδέλφισσά μας στην ίδια θέση.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!»

Σε αναστολή καθηκόντων ο καθηγητής του ΕΚΠΑ

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και το ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε δεκτό το πόρισμα της ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες. Έτσι, ο καθηγητής και μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ