Ελλαδα

Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ μετά τις καταγγελίες

Φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι τους ζητούσε να τις βγάλει φωτογραφία με ακατάλληλο περιεχόμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή
Φωτογραφίες από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή © Facebook / Smass Media ΕΑΑΚ - ΕΜΜΕ

Καθηγητής του ΕΚΠΑ κατηγορείται ότι παρενοχλούσε φοιτήτριες - Εντολή για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για τη δράση καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες, αλλά και να επιδείκνυε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Όπως έγινε γνωστό, μία ημέρα μετά την απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, τίθενται υπό εισαγγελική διερεύνηση όσα καταγγέλλονται από φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ για καθηγητή τους, ο οποίος σύμφωνα με φοιτήτριες, τους ζητούσε να φωτογραφίζονται για αυτόν. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του πανεπιστημιακού, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο ενέργειες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και συμπεριφορές αντιδεοντολογικές σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου δίνει εντολή να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκινά, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εξακριβωθεί αν ο καθηγητής έχει διαπράξει αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αλλά και άλλα, όπως αυτό της παράνομης βίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ