Ελλαδα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: 102.473 εμβολιασμοί σήμερα Τρίτη (15/6)

Κικίλιας: «Οι περισσότεροι έκαναν κανονικά τη δεύτερη δόση από εμβόλιο AstraZeneca»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με μάσκα για τον κορωνοϊό έξω από το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό
Κοπέλα με μάσκα για τον κορωνοϊό έξω από το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό © EUROKINISSI

7.041.432 οι συνολικοί εμβολιασμοί για κορωνοϊό στην Ελλάδα, μετά τις 102.473 που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία».

Το Υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας βήμα - βήμα τον σχεδιασμό του για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με στόχο να δημιουργηθεί το «τείχος» ανοσίας, έχει εντατικοποιήσει τους εμβολιασμούς των πολιτών.

Για ένα ακόμη 24ωρο οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 100.000. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 έγιναν 102.473.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία στο emvolio.gov.gr, οι συνολικοί εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φθάσει τα 7.041.432. Από αυτούς τα 4.302.150 είναι εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (+27.675 το τελευταίο 24ωρο) και τα 2.911.340 θεωρούνται ολοκληρωμένοι (+80.259 το τελευταίο 24ωρο).

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «το πρόγραμμα προχωράει πάρα πολύ καλά».

102.473 εμβολιασμοί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

emvolia-koronoios.jpg

Εμβολιασμοί - Ελλάδα: Ανοίγει την Τετάρτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα των ραντεβού για 18 - 24 με όλα τα εμβόλια

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για 18-24 ετών με όλα τα εμβόλια, όπως ανακοίνωσε στη live ενημέρωση για την επιχείρηση «Ελευθερία» τη Δευτέρα (14/6) ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχαν ανοίξει με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Πλέον, είναι διαθέσιμα τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna.

«275.000 νέα ραντεβού κλείστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και εκτίμησε ότι «ο στόχος να επιτευχθεί τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι από τους εμβολιασμούς είναι πραγματοποιήσιμος».

Εμβολιασμός με AstraZeneca - Τι ισχύει για όσους έχουν να κάνουν τη δεύτερη δόση

Μιλώντας για το εμβόλιο AstraZeneca, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι η δεύτερη δόση πρέπει να γίνει κανονικά.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι περισσότεροι πολίτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη (15/6) τη δεύτερη δόση, πήγαν στα εμβολιαστικά κέντρα και την έκαναν χωρίς να ακυρώσουν το ραντεβού τους.

«Το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε πολλά θέματα επικοινωνιακά, αλλά η ουσία παραμένει. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, οι επιστήμονές μας το επιβεβαιώνουν» ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας. Και πρόσθεσε: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει επαγγελματικά και με αφοσίωση τη δουλειά της. Ακολουθούμε, όπως και άλλες 20 χώρες, μια συγκεκριμένη επιστημονική κατεύθυνση για τα εμβόλια τα οποία εγκρίνονται.

Το εμβόλιο AstraZeneca είναι ασφαλές, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας, καλώντας τους πολίτες να κάνουν και τη δεύτερη δόση, «εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο»
Το εμβόλιο AstraZeneca είναι ασφαλές, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας, καλώντας τους πολίτες να κάνουν και τη δεύτερη δόση, εφόσον «εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο» © EPA

» Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. Όπως γνωρίζετε, ήδη 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και όλοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα και θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Βασίλης Κικίλιας: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση από εμβόλιο AstraZeneca

Αναφορικά με τη δεύτερη δόση για το AstraZeneca, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο».

«Σας πληροφορώ ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει σπεύσει και κάνει τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Και έτσι πρέπει» ανέφερε επίσης.

Και κατέληξε: «Και νομίζω ότι όλοι οι επιστημονικοί φορείς σε αυτό καταλήγουν. Πρέπει να είναι διακριτό το πώς τοποθετούνται και τι εισηγούνται οι επιστήμονες που έχουν τη γνώση και τι λένε όλοι οι υπόλοιποι, πολλές φορές με όρους επικοινωνίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ