Ελλαδα

Δολοφονία 37χρονης στη Ζάκυνθο: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στους επτά

Οι κατηγορούμενοι παίρνουν το δρόμο για τον ανακριτή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 37χρονης στη Ζάκυνθο: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στους επτά συλληφθέντες
Δολοφονία 37χρονης στη Ζάκυνθο: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στους επτά συλληφθέντες © Eurokinissi

Δολοφονία 37χρονης στη Ζάκυνθο: Η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης - Το χρονικό του εγκλήματος και οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες.

Στοιχεία για το πώς συνελήφθησαν οι επτά που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης μητέρας στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020, δόθηκαν κατά τη σημερινή παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ.. Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας εφοπλιστής για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ., πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση την Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 37χρονης στη Ζάκυνθο
Ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 37χρονης στη Ζάκυνθο © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δολοφονία 64χρονης στη Ζάκυνθο: Το χρονικό της υπόθεσης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ., «στις 9 Ιουνίου 2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου Δ. Κορφιάτη και της 37χρονης συζύγου του, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

» Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

» Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία. Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

» Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι  συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης. Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο. Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο. Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε». 

Δολοφονία 37χρονης στη Ζάκυνθο: Στον ανακριτή οδηγούνται οι επτά συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης στη Ζάκυνθο
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης στη Ζάκυνθο © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκαν σήμερα (9/6) οι επτά συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ζακύνθου που χειρίζεται την δικογραφία, τόσο για την εκτέλεση της γυναίκας, όσο και για την πρόσφατη δολοφονία του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα που οδηγούνταν στην κλούβα της Αστυνομίας, μετά την εισαγγελέα, ένας εκ των κατηγορουμένων φώναξε, βλέποντας τους δημοσιογράφους, πως είναι «όλα κατασκευασμένα». Ο κατηγορούμενος είπε: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι όλα κατασκευασμένα. Σύντομα, θα αποδειχθεί αυτό, μην αγχώνεστε καθόλου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ