- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Η κατανομή | 29.05.2021
Οι νέες μολύνσεις Covid-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα - Δείτε τους πίνακες
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και το πού εντοπίστηκαν, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 29 Μαΐου 2021.
Αναλυτικά στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 29 Μαΐου 2021.
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.497 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων τα 684 στην Αττική και τα 140 στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, καταγράφηκαν 29 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19, την ώρα που οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 510. Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων για το τελευταίο 24ωρο, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 400.000, ενώ οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπέρασαν τις 12.000 από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο 2020.
Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί συνολικά 12.024 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Την ίδια στιγμή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 400.395, εκ των οποίων το 51,2% άνδρες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
684 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική - Η κατανομή
Για ένα ακόμη 24ωρο στην Αττική ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει τα περισσότερα από τα 684 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Ανατολική Αττική και ο Νότιος Τομέας Αθηνών. Αναλυτικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ για τη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα:
- Ανατολική Αττική: 88 κρούσματα
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 76 κρούσματα
- Δυτική Αττική: 28 κρούσματα
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 116 κρούσματα
- Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 185 κρούσματα
- Νησιά: 3 κρούσματα
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 79 κρούσματα
- Πειραιάς: 109 κρούσματα.
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ | 29.05.2021
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.497, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 400.395 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 25 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.152 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.024 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 510 (61.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.417 ασθενείς.
» Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 203 (ημερήσια μεταβολή -12.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 218 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.