Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Mείωση τηλεργασίας σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα στο 25%

Τη σχετική απόφαση των λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεργασία
Τηλεργασία © pixabay.com

Την επικείμενη μείωση του ποσοστού της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε σήμερα 28/5 ο Νίκος Χαρδαλιάς

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα,  ο Νίκος Χραδαλιάς ανέφερε ότι το ποσοστό της τηλεργασίας των εργαζόμενων θα μειωθεί από το 50% στο 25% και στον ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα, καθώς αυτό αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι.

«Στο πλαίσιο αυτό έτσι και προκειμένου να επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον τους περισσότεροι εργαζόμενοι, το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας θα πέσει στο 25% από 50% από τον επόμενο μήνα (Ιούνιο)» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ν. Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου

Την απόφαση για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ανακοίνωσε στην αρχή της ενημέρωσής του σήμερα 28/5 ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε πως θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.

Τι μέτρα θα λαμβάνονται σε μέρη με πολλά κρούσματα

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν από δω και πέρα στις περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06.00 το πρωί.
  • Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους, απολύμανση καταλόγων στην εναλλαγή των πελατών, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, υποχρεωτική μάσα από προσωπικό και πελάτες.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα).
  • Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.
  • Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ