Ελλαδα

Παπαευαγγέλου: Περίπου 10.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Όλες οι εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάνα Παπαευαγγέλου
Βάνα Παπαευαγγέλου © EUROKINISSI

Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκας Μαγιορκίνης και Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα

Ολοκληρώθηκε στο Υπουργείο Υγείας η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Νωρίτερα, σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2020 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 56 νεκρούς και 617 διασωληνωμένους.

Από τη σημερινή ενημέρωση απουσιάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στην Κορινθία, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Κορωνοϊός - Β.Παπαευαγγέλου: Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Πτωτική πορεία εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, με ύφεση που υπολογίζεται σε 5%, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Απασχολεί, όμως, ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες ο ρυθμός μείωσης που είχε παρατηρηθεί, φαίνεται να ανακόπτεται- και ειδικά στην Αττική με 9.500 ενεργά κρούσματα.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία , Λάρισα, Αχαΐα, Μαγνησία, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι διαγνώστηκαν 19.000 θετικά κρούσματα. Είπε, επίσης, ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού, κάνοντας έκκληση -ειδικά στους 50ρηδες- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Έκπληξη, όπως είπε, προκαλεί η διάθεση των νέων για εμβολιασμό, τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε καθώς ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Γκ. Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας

Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται.

Αναφερόμενος στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, ήταν 19.641 μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Παρακολουθήστε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ