Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» (βίντεο)

«Έκρηξη» κρουσμάτων στο Μεσολόγγι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: To Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία μπαίνει σε «βαθύ κόκκινο»
Κορωνοϊός: To Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία μπαίνει σε «βαθύ κόκκινο» © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το Μεσολόγγι είναι μια από τις νέες περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου («βαθύ κόκκινο») στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Ανάμεσά τους είναι το Μεσολόγγι, όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά κορωνοϊού και τα ενεργά κρούσματα είναι πολλά.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από τα 2.691 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 150 επιβεβαιώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Υπενθυμίζεται πως στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα νέα μέτρα για την άρση του lockdown, μεταξύ των οποίων είναι και ότι ανοίγουν τα θέατρα στις 28 Μαΐου 2021. Σε μια παράλληλη εξέλιξη έγιναν ανακοινώσεις για κολυμβητήρια και γυμναστήρια από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ειδικά για τα γυμναστήρια εξετάζεται το πιλοτικό τους άνοιγμα με την είσοδο μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Αναφορικά με τις περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και τον Δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Οι δύο αυτές περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας που εμφανίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, είπε εξηγώντας την απόφαση, ο κ. Χαρδαλιάς. Ειδικά για το Μεσολόγγι επεσήμανε ότι «παρατηρείται δυστυχώς μια επιθετική, εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233, όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49. Δηλαδή, τα κρούσματα σχεδόν πενταπλασιάστηκαν σε 10 ημέρες».

«Βαθύ κόκκινο»: Όλες οι περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου

  • Περιφερειακές Ενότητες
  1. Αττική (εκτός από την Ύδρα, το Αγκρίστρι, τις Σπέτσες και τα Κύθηρα)
  2. Βοιωτία
  3. Ευρυτανία
  4. Θεσσαλονίκη
  5. Κιλκίς
  6. Κοζάνη
  7. Λέσβος
  • Δήμοι
  1. Δήμος Φαιστού (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης)
  2. Δήμοι Σερρών και Αμφίπολης (Περιφερειακή Ενότητα Σερρών)
  3. Δήμος Καστοριάς
  4. Δήμος Ξάνθης
  5. Δήμοι Σαπών, Μαρωνείας και Ιάσμου (Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης)
  6. Δήμος Βόλου (Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας)

Νίκος Χαρδαλιάς: Ποια περιοχή μπαίνει σε τοπικό lockdown το Σάββατο 8 Μαΐου εκτός από την Κάλυμνο που βρίσκεται ήδη σε αυτό το καθεστώς

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων γνωστοποίησε πως από το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 τίθεται σε τοπικό lockdown η περιοχή Καστανιών στον Δήμο Ορεστιάδας.

Ήδη, σε καθολικό lockdown βρίσκεται η Κάλυμνος, με τα σχολεία να μην ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως είναι πολύ ανησυχητική η κατάσταση σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Αιτωλικό, με μεγάλη διασπορά και πολλές συρροές μέσα στην κοινότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε τους πολίτες να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

(... από 15.00 και μετά)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ