- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τροποποιητικές δηλώσεις θα κληθούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι για τα έτη 2015 και 2016 για τα οποία έλαβαν τα αναδρομικά.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, οι οποίοι έλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας.
Συγκεκριμένα, η φορολόγηση των αναδρομικών για το 11μηνο Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 θα γίνει με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι για τα έτη 2015 και 2016 για τα οποία έλαβαν τα αναδρομικά. Για κάθε έτος θα υποβληθεί ξεχωριστή τροποποιητική δήλωση και οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές επιβαρύνσεις.
Αυτό διότι στα ποσά που οι συνταξιούχοι εισέπραξαν θα επιβληθούν φορολογικοί συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν έως 45%, ενώ στην περίπτωση που τα συνολικά εισοδήματα των συνταξιούχων υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ για τα έτη 2015 και 2016, στα ποσά των αναδρομικών θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης «φουσκώνοντας» ακόμα περισσότερο το ραβασάκι της εφορίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνταξιούχοι αντιδρούν έντονα για τη φορολογική μεταχείριση των αναδρομικών που έλαβαν ύστερα από πολλά χρόνια για τις περικοπές στις συντάξεις τους και ζητούν να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20%, πρόταση που έχει τεθεί στην κυβέρνηση και από κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.