Ελλαδα

Γραβάνης: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για τις πατέντες

Η ανάρτηση του στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © Unsplash

Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης μίλησε για το φλέγον ζήτημα της άρσης της πατέντας των εμβολίων,

Στο ζήτημα της άρσης της πατέντας των εμβολίων αναφέρθηκε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Γραβάνης μίλησε για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί από έτερους να παράξουν τα εμβόλια, το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας, υποδομών και πρώτων υλών ενώ ακόμα τόνισε πως η συζήτηση για τις πατέντες είναι καθαρά αποπροσανατολιστική.

Η ανάρτηση του στο FaceBook:

 

«ΠΑΤΕΝΤΕΣ…
Και να ανοίξουν μόνο οι εταιρείες που τις έχουν μπορούν να παράξουν μαζικά και άμεσα τα εμβόλια λόγω εξαιρετικά εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, υπαρχουσών υποδομών και πρώτων υλών. Για να τα παράξουν άλλοι θα χρειαστούν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν. Το βασικό μας πρόβλημα σήμερα είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλου του πλανήτη, και των φτωχών χωρών! Χρειάζονται περίπου 12 δις δόσεις εμβολίων που κοστίζουν περίπου 110 δις ευρώ.

»Το ποσό είναι μηδαμινό μπροστά στα Τρις ευρώ που χάνει η παγκόσμια οικονομία κάθε τρίμηνο πανδημίας. Οι προϋπολογισμοί των πλουσίων χωρών, οι διεθνείς οργανισμοί, οι διεθνείς φιλάνθρωποι, η μικρή αύξηση φόρων των μεγάλων επιχειρήσεων παγκοσμίως μπορούν άνετα και άμεσα να εξασφαλίσουν το ποσό των 110 δις για τον δωρεάν και άμεσο εμβολιασμό του πλανήτη. Η συζήτηση για τις πατέντες είναι πολιτικά πιασιαρικη αλλά εντελώς αποπροσανατολιστική για το βασικό μας μέλημα, αυτό του άμεσου, καθολικού, παγκόσμιου εμβολιασμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.