- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης μίλησε για την σπουδαιότητα της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα.
Στην ανησυχία και τον φόβο των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό αναφέρθηκε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.
Με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Γραβάνης μίλησε για την σπουδαιότητα της εμβολιαστικής εκστρατείας και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει αυτό να επιτευχθεί.
Η ανάρτηση του κου Γραβάνη:
«Είναι πολύ ανησυχητικό ότι οι πολίτες σε προτεραιότητα εμβολιασμού (το 40% των άνω των 60 και το 38% των υγειονομικών) προβληματίζονται ακόμη να εμβολιαστούν όταν έχουμε ήδη την κλινική εμπειρία του 1 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων παγκόσμια. Εάν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν κινητοποιηθούν μαζικά οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις 7.2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έρχονται και επικρατήσει παράλληλα η πρόωρη χαλάρωση στα μέτρα προστασίας που παρατηρείται τις πρώτες μέρες του ανοίγματος της οικονομίας, ο ιός θα μας αφυπνίσει καλοκαιριάτικα με εφιάλτες τύπου Ινδίας και Χιλης. Οι δυο χώρες τα πήγαιναν καλά και ξαφνικά μπήκαν στην κόλαση που μας κόβει κάθε μέρα την ανάσα.
»Χρειάζεται άμεσα μια νέα πολύμορφη καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών με τεκμηριωμένες, κατανοητές πληροφορίες που ο εμβολιασμός ήδη 1 δισεκατομμυρίου μας παρέχει δίχως προηγούμενο στην ιατρική ιστορία. Σπάνια έχουν δοθεί 1 δισεκατομμύριο δόσεις ενος φαρμάκου (το εμβόλιο είναι φάρμακο προφύλαξης) σε μολις 6 μήνες με τόσα ελάχιστα προβλήματα τοξικότητας! Η Πολιτεία οφείλει επίσης να οργανώσει τον εμβολιασμό στο σπίτι αυτών που αδυνατούν να μετακινηθούν. Εάν θέλουμε την ζωή μας πίσω πρέπει ταχύτατα να εμβολιαστούμε όλοι.
»Τα εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά (85-95%) εμβόλια στα αζήτητα είναι μια άνευ προηγούμενου υβρις που προδιαγράφει μεγάλα προβλήματα. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει επίσημα τα πολιτικά κόμματα και τις νεολαίες τους, τους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκους φορείς να βοηθήσουν στην κινητοποίηση των πολιτών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η πρόγνωση του Μeteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.