Ελλαδα

Μένιος Φουρθιώτης: Τα νέα βίντεο με τα στοιχεία

Καρέ καρέ πώς κινήθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του γνωστού τηλεπαρουσιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μένιος Φουρθιώτης: Η μηχανή με τους δράστες που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία
Μένιος Φουρθιώτης: Η μηχανή με τους δράστες που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία © YouTube/OPEN

Στο φως τα νέα ντοκουμέντα στην υπόθεση που αφορά στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη με τις κινήσεις των συγκατηγορούμενών του.

Αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία στηρίζονται σε βίντεο ντοκουμέντο περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος. Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δύο συγκατηγορούμενοί του για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών. Πρόκειται για τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε ένα από τα βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται οι κινήσεις των συγκατηγορούμενων του Μένιου Φουρθιώτη σε δρόμο στη Νέα Ερυθραία, λίγο πριν εντοπιστούν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ανοίξουν πυρ εναντίον τους. To OPEN μετέδωσε ότι η επίθεση κατά των αστυνομικών καταγράφηκε μεταξύ 00.45 και 01.00 στις 16 Απριλίου 2021, στη συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία.

Εκεί φέρεται να εγκατέλειψαν τον σάκο με τα καλάσνικοφ, όπου εντοπίστηκε γενετικό υλικό (δείγμα DNA), ενός εκ των δύο, και συγκεκριμένα του 48χρονου ποινικού. Μετά από περίπου 22 ώρες αργότερα, στις 22.20 της ίδιας μέρας, οι δράστες φέρεται να χρησιμοποιούν ένα Smart γκρι χρώματος, που άνηκε στον 42χρονο, προκειμένου να κάνουν την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Στα χέρια των αρχών υπάρχει και σχετική φωτογραφία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο Μένιος Φουρθιώτης πραγματοποίησε εννέα κλήσεις και έστειλε ένα μήνυμα στους δράστες πριν από την επίθεση στους αστυνομικούς και πριν από την επίθεση στο σπίτι του. 

Μένιος Φουρθιώτης - Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή

Το Smart φαίνεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας μετά την επίθεση, να κινείται στη Λεωφόρο Διονύσου, τη Λεωφόρο Μαραθώνος και την Αττική Οδό, φθάνοντας στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στο σπίτι του 42χρονου, έχοντας καταγράψει περίπου 28 χιλιόμετρα.

Ο 42χρονος παραδέχτηκε ότι το όχημα είναι δικό του, ωστόσο στην απολογία του υποστήριξε ότι βρισκόταν στην περιοχή για δουλειά.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, έχουν μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου και στις φυλακές Λάρισας.

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέα ντοκουμέντα από τη δράση των συγκατηγορούμενων του

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ