1821 Digital Gallery

Μένιος Φουρθιώτης: Κρίθηκε προφυλακιστέος - Πηγαίνει Κορυδαλλό

Μένιος Φουρθιώτης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Μένιος Φουρθιώτης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κρίθηκε προφυλακιστέος © NDP
Στη φυλακή οδηγούνται και δυο συγκατηγορούμενοί του
 • A-
 • A+
0
Ο Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή και κατηγορείται για δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δύο συγκατηγορούμενοί του για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών. Πρόκειται για τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π.

Ελεύθερος αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση που βαρύνεται για πλημμεληματική κατοχή ναρκωτικών. Όπως έγινε γνωστό ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγείται στον Κορυδαλλό την Κυριακή το Πάσχα, το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 08.30 - 09.00 το πρωί από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής, και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ' πτέρυγα. Σημειώνεται ότι πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό θα έχει κάνει μοριακό τεστ για κορωνοϊό.

Οι άλλοι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και στις φυλακές Λάρισας.

Σχετικα
Τηλεοπτική Πασχαλιά με μπόλικες απόκριες και Φουρθιώτη
Τηλεοπτική Πασχαλιά με μπόλικες απόκριες και Φουρθιώτη

Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στα δικαστήρια στην Ευελπίδων το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 1 Μαΐου 2021, προκειμένου να απολογηθεί. Με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματίσει το τμήμα δίωξης εκβιαστών, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να σκηνοθέτησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του στις 16 Απριλίου και την έκρηξη στις 22 Απριλίου. Ειδικότερα, φέρεται να ανέθεσε την υλοποίηση του σχεδίου στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π.

Σκοπός του, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ήταν να ασκήσει πίεση στις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά που του έχει αφαιρεθεί.

Όταν ολοκληρώθηκε η απολογία του Μένιου Φουρθιώτη, ακολούθησε σύσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του γνωστού τηλεπαρουσιαστή και των συγκατηγορούμενών του. Τελικά, ελήφθη η απόφαση ο Μένιος Φουρθιώτης να κριθεί προφυλακιστέος.

Μένιος Φουρθιώτης - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Σχετικα
Κούγιας για Φουρθιώτη: «Δεν είμαι πλέον συνήγορός του»
Κούγιας για Φουρθιώτη: «Δεν είμαι πλέον συνήγορός του»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί ότι ο ίδιος σχεδίασε την ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του, καθώς και την έκρηξη βόμβας.

Την ίδια στάση κράτησαν και οι δύο συγκατηγορούμενοι στην απολογία τους, οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέμειναν πως η μοναδική τους σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη είναι ότι τους είχε προσλάβει ως φύλακες μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Επιπλέον, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.

Μένιος Φουρθιώτης - Ποιες είναι κατηγορίες σε βάρος του

Ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα κακουργήματα:

 1. Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία
 2. Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη έχουν απαγγελθεί και οι ακόλουθες κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

 1. Σύσταση συμμορίας
 2. Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
 3. Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας
 4. Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
 5. Απόπειρα εκβίασης
 6. Ψευδής καταγγελία
 7. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Αναφορικά με τους άλλους κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

 • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
 • Έκρηξη
 • Σύσταση συμμορίας
 • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
 • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
 • Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
 • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
 • Παράνομη οπλοκατοχή
 • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπόθεση Φουρθιώτη: Τα 10 περιστατικά που τον «καίνε» - Τι κατήγγειλαν αστυνομικοί

Στη δικογραφία που έχουν συντάξει οι Αρχές σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη υπάρχουν αναφορές σε πλήθος περιστατικών που αφορούν τη συμπεριφορά του προς τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του. Υπάρχουν 10 περιστατικά που κατήγγειλαν αστυνομικοί της φρουράς του.

Ειδικότερα, σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 (με την ένδειξη απόρρητο) που περιλαμβάνει αναφορές των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την προστασία του παρουσιαστή αναφέρεται επί λέξει ότι «υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μεταξύ άλλων, οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν αναφέρει στην υπηρεσία τους ότι ήταν παρόντες σε διαπληκτισμούς του Μένιου Φουρθιώτη με υπαλλήλους ζαχαροπλαστείων και καταστημάτων εστίασης.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν περιγράψει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους έβαζε να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το κανάλι που εργάζεται, τους χρησιμοποιούσε ως οδηγούς, λέγοντας ότι έχει προβλήματα υγείας, και ότι έβαζε φίλους του στα υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας. Σε άλλους αστυνομικούς της συνοδείας του μιλούσε και φερόταν άσχημα και έλεγε πως θα τους αναφέρει στον διοικητή. Αναλυτικά:

 1. Στις 08/09/2020 διαπληκτισμός του Μένιου Φουρθιώτη με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού, λοιπών παρευρισκομένων ατόμων.
 2. Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
 3. Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
 4. Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι.
 5. Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του, προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
 6. Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για τη συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί, παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και, παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδoτος.
 7. Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
 8. Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος λόγους υγείας.
 9. Στις 24/03/2021 απαιτεί από έναν εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε, του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
 10. Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε, επικαλούμενος λόγους υγείας, να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.
 11. Εν γένει, ο τηλεπαρουσιαστής ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβασή του στο υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν. Οι καταγγελίες αυτές περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5