1821 Digital Gallery

Μένιος Φουρθιώτης: Στα δικαστήρια Ευελπίδων - Οι κατηγορίες

Μένιος Φουρθιώτης - Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα
Μένιος Φουρθιώτης - Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα © EUROKINISSI
Τα 10 περιστατικά που κατήγγειλαν αστυνομικοί
 • A-
 • A+
0
Ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται στα Δικαστήρια Ευελπίδων για να απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έφθασε στην Ευελπίδων το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου το πρωί. Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, μεταξύ αυτών η σύσταση συμμορίας και η απόπειρα εκβίασης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματίσει το τμήμα δίωξης εκβιαστών, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να σκηνοθέτησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του στις 16 Απριλίου και την έκρηξη στις 22 Απριλίου. Ανέθεσε την υλοποίηση του σχεδίου στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π. Σκοπός του, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ήταν να ασκήσει πίεση στις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά που του έχει αφαιρεθεί.

Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όταν συνελήφθη στις 28 Απριλίου. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Σχετικα
Κηφισιά: Συμμορία χτύπησε ανήλικους - Στο νοσοκομείο 14χρονος
Κηφισιά: Συμμορία χτύπησε ανήλικους - Στο νοσοκομείο 14χρονος

 

Μένιος Φουρθιώτης - Οι κατηγορίες σε βάρος του

Αναλυτικά, ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα κακουργήματα:

 1. Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία
 2. Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη έχουν απαγγελθεί και οι ακόλουθες κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

 1. Σύσταση συμμορίας
 2. Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
 3. Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας
 4. Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
 5. Απόπειρα εκβίασης
 6. Ψευδής καταγγελία
 7. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος
Σχετικα
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ξανά
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ξανά

Αναφορικά με τους άλλους κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

 • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
 • Έκρηξη
 • Σύσταση συμμορίας
 • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
 • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
 • Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
 • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
 • Παράνομη οπλοκατοχή
 • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπόθεση Φουρθιώτη: Τα 10 περιστατικά που τον «καίνε» - Τι κατήγγειλαν αστυνομικοί

Στη δικογραφία που έχουν συντάξει οι Αρχές σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη υπάρχουν αναφορές σε πλήθος περιστατικών που αφορούν τη συμπεριφορά του προς τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του. Υπάρχουν 10 περιστατικά που κατήγγειλαν αστυνομικοί της φρουράς του.

Ειδικότερα, σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 (με την ένδειξη απόρρητο) που περιλαμβάνει αναφορές των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την προστασία του παρουσιαστή αναφέρεται επί λέξει ότι «υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μεταξύ άλλων, οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν αναφέρει στην υπηρεσία τους ότι ήταν παρόντες σε διαπληκτισμούς του Μένιου Φουρθιώτη με υπαλλήλους ζαχαροπλαστείων και καταστημάτων εστίασης.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν περιγράψει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους έβαζε να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το κανάλι που εργάζεται, τους χρησιμοποιούσε ως οδηγούς, λέγοντας ότι έχει προβλήματα υγείας, και ότι έβαζε φίλους του στα υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας. Σε άλλους αστυνομικούς της συνοδείας του μιλούσε και φερόταν άσχημα και έλεγε πως θα τους αναφέρει στον διοικητή. Αναλυτικά:

 1. Στις 08/09/2020 διαπληκτισμός του Μένιου Φουρθιώτη με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού, λοιπών παρευρισκομένων ατόμων.
 2. Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
 3. Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
 4. Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι.
 5. Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του, προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
 6. Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για τη συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί, παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και, παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδoτος.
 7. Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
 8. Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος λόγους υγείας.
 9. Στις 24/03/2021 απαιτεί από έναν εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε, του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
 10. Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε, επικαλούμενος λόγους υγείας, να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Εν γένει, ο τηλεπαρουσιαστής ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβασή του στο υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν. Οι καταγγελίες αυτές περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5