Ελλαδα

Μένιος Φουρθιώτης: Ολοκληρώθηκε η απολογία του - Τι υποστηρίζει

Πότε βγαίνει η απόφαση για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μένιος Φουρθιώτης - Αρνήθηκε τις κατηγορίες στην απολογία του
Μένιος Φουρθιώτης - Αρνήθηκε τις κατηγορίες στην απολογία του © EUROKINISSI

Ο Μένιος Φουρθιώτης απολογήθηκε στον ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης ολοκλήρωσε την απολογία του στον ανακριτή στα δικαστήρια «Ευελπίδων». Απολογήθηκαν, επίσης, και οι συγκατηγορούμενοι του γνωστού τηλεπαρουσιαστή.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που θα καθορίσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Μένιου Φουρθιώτη και των συγκατηγορούμενών του.

Ο παρουσιαστής οδηγήθηκε στα δικαστήρια το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 1 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί ότι ο ίδιος σχεδίασε την ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του, καθώς και την έκρηξη βόμβας. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματίσει το τμήμα δίωξης εκβιαστών, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να σκηνοθέτησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του στις 16 Απριλίου και την έκρηξη στις 22 Απριλίου. Ειδικότερα, φέρεται να ανέθεσε την υλοποίηση του σχεδίου στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π.

Σκοπός του, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, ήταν να ασκήσει πίεση στις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά που του έχει αφαιρεθεί.

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη στις 28 Απριλίου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Μένιος Φουρθιώτης - Απολογία: Τι υποστήριξαν οι δύο άνδρες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες

Την ίδια στάση φέρονται να έχουν κρατήσει και οι δύο άνδρες στην απολογία τους, οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέμειναν πως η μοναδική τους σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη είναι ότι τους είχε προσλάβει ως φύλακες μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Επιπλέον, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ