- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα καταγγελία για ηλικιωμένη με άνοια
«Πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια»
Νέα καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά: Τι αναφέρει ο δικηγόρος συγγενούς ηλικιωμένης με άνοια που ζούσε στο γηροκομείο
Ακόμα μία καταγγελία που προκαλεί νέα δεδομένα στην έρευνα για αξιόποινες πράξεις του οίκου ευγηρίας στα Χανιά έρχεται στο φως της δημοσιότητα.
Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, πρόκειται για την περίπτωση μιας ηλικιωμένης, ευκατάστατης οικονομικά, τροφίμου στον οίκο ευγηρίας από το 2013 έως το 2017 που απεβίωσε και που, σύμφωνα με την καταγγελία, το γηροκομείο της υφάρπαξε περιουσιακό της στοιχείο και συγκεκριμένα μια οικία, η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε.
Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου συγγενικού της προσώπου, η ηλικιωμένη που έπασχε από άνοια έκανε το 2017, ένα ειδικό πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια της δομής, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο, σε κεντρικό σημείο στην πόλη των Χανίων. Η πλευρά της ανιψιάς της ηλικιωμένης σημειώνει ότι η ηλικιωμένη είχε χαρτί από νευρολόγο ότι έπασχε από άνοια και χρειαζόταν να οριστεί «δικαστική συμπαράσταση» δηλαδή κάποιος από το δικαστήριο, ο οποίος θα χειρίζονταν τις προσωπικές της υποθέσεις, διότι η ηλικιωμένη δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της (δύο ανηψιές συγκεκριμένα). Μάλιστα, η καταγγελία αναφέρει ότι στο σπίτι υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες κτλ. Από το 2014 που έγινε το πληρεξούσιο έως το 2017 δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
To σπίτι πουλήθηκε το 2017 κάτω της αντικεμενικής του αξίας
Ωστόσο, σύμφωνα με τoν δικηγόρο της καταγγέλλουσας, το 2017 η διευθύντρια πούλησε (εκ μέρους της ηλικιωμένης) το ακίνητο που, ενώ είχε αντικειμενική αξία 170 χιλιάδες ευρώ, για 50 χιλιάδες ευρώ! Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα μάλιστα, αυτές τις 50 χιλιάδες ευρώ, η ιδιοκτήτρια τις έδωσε στα χέρια της γιαγιάς που ήταν 91 ετών και η οποία έφυγε από τη ζωή τρεις μήνες αργότερα, εντός του 2017!
Μάλιστα, ο δικηγόρος της συγγενούς της ηλικιωμένης αναφέρει ότι το ακίνητο πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του κατασκευαστή μιας κτηριακής επέκτασης της δομής ηλικιωμένων που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Ααμένεται άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο της ηλικιωμένης γυναίκας (αν και όπως λέει ο δικηγόρος της καταγγέλουσας τα χρήματα τα πήρε στο χέρι η ηλικιωμένη), όσο και άρση τραπεζικού απορρήτου της ιδιοκτήτριας της δομής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.