Ελλαδα

Αρκουμανέας: Η πανδημία φθίνει - Κάτω από το 1 το RT

Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον δείκτη RT, τη στάση σταθεροποίησης και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Κάτω από το 1 βρίσκεται το RT, ο δείκτης μεταδοτικότητας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

«Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα που παρατηρούμε μια μείωση στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων ενώ ταυτόχρονα έχουμε και ρεκόρ στα τεστ. Άρα κάνουμε περισσότερα τεστ και βρίσκουμε έναν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό δείχνει μια σταθεροποίηση και ελπίζουμε να το παρατηρήσουμε και τις επόμενες ημέρες αυτή τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων», ανέφερε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm και προσέθεσε:

«Βλέπουμε αυτή την πίεση στα νοσοκομεία και στο ΕΣΥ- αυτό είναι το ανησυχητικό. Έχουμε δει να σταθεροποιείται ο μέσος όρος θανάτων ανά εβδομάδα και αυτή τη στιγμή φαίνεται να είμαστε σε μια σταθεροποίηση και έχουμε και το RT να είναι κάτω από το 1, που σημαίνει ότι η πανδημία φθίνει αυτή τη στιγμή», περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Όσο για την εμβολιαστική διαδικασία, «τους επόμενους μήνες έχουμε εντατικοποίηση των εμβολιασμών. Θα γίνουν εκατομμύρια εμβολιασμοί, έρχονται και περισσότερα εμβόλια, πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού σημείωσε ότι «στην Ινδία παρατηρούμε εικόνες που είναι τραγικές, έχει να κάνει με τον πληθυσμό και την υγειονομική κατάσταση στη χώρα. Ως προς την ινδική μετάλλαξη στη χώρα μας έχουμε ταυτοποιήσει δύο κρούσματα. Επικρατεί στη χώρα μας το βρετανικό στέλεχος με αρκετές μεταλλάξεις. Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις επειδή αλλάζει ο ιός. Το επιτηρούμε. Όταν βρούμε κάτι, γίνεται ιχνηλάτηση. Το απομονώνουμε, όπως έγινε με τις προηγούμενες μεταλλάξεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ