Ελλαδα

Γεωργιάδης-Λιανεμπόριο: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσει

Πότε θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου και την τήρηση των μέτρων.

«Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν», είπε το βράδυ της Παρασκευής (2/4) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια». Υπογράμμισε δε, ότι όλοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι για το στοίχημα-ρίσκο που έχει παρθεί για την μερική λειτουργία του λιανεμπορίου.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα που θεωρείται ικανό ώστε να ληφθεί απόφαση για κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός είπε πως έχουμε δρόμο σε αυτό το θέμα, καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κύμα του ιού. «Ας εμπεδώσουμε καλά ότι πάμε σε μια πολύ αυστηρή λειτουργία της αγοράς, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα». 

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου. 

Βραδινό Δελτίο | Ο Άδωνης Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ - Αντίστροφη μέτρηση για την σταδιακή επανεκκίνηση

 

Λιανεμπόριο: Δεν ανοίγει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη αποφάσισε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής (2/1).

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Athens Voice, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, η επιτροπή αποφάσισε το λιανεμπόριο να παραμείνει κλειστό σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ