Ελλαδα

Μαθήματα σε πρόσφυγες-μετανάστες για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου

Η βραβευμένη συγγραφέας προσφέρει εθελοντικά προπαρασκευαστικά σεμινάρια στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου

Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων: Η Σώτη Τριανταφύλλου κοντά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας

Μια σειρά προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας προσφέρει εθελοντικά, η βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου σε πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Δήμο Αθηναίων και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ). Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά κάθε Πέμπτη 7-9μμ για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών, εξετάζονται στην ελληνική γλώσσα, με έμφαση στην κατανόηση και στην παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Γεωγραφία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πολιτικοί Θεσμοί της Ελλάδας. Με την απόκτηση του πιστοποιητικού, οι υποψήφιοι, στο τελικό πλέον στάδιο, περνούν από σύντομη συνέντευξη προκειμένου να διαπιστωθεί η κοινωνική και οικονομική τους ένταξη. Οι εγγραφές συνεχίζονται για τις εξετάσεις της 16ης Νοεμβρίου. 

«Ευχόμαστε το παράδειγμα της Σώτης Τριανταφύλλου να ακολουθήσουν και άλλοι διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθηγητές, φιλόσοφοι και καλλιτέχνες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις κοινωνικής ένταξης του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου μας. Ενώνοντας τις προσπάθειές μας, θα δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο φιλόξενη πόλη για όλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά της, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Μελίνα Δασκαλάκη επισημαίνει:

«Για πρώτη φορά φέτος η απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) διεξάγεται με διαγωνισμό στο πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων, αλλά και να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η καθολικότητα. Το ΚΕΜ του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται ενεργά στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, στηρίζοντας την προσπάθειά τους να συνδεθούν με ισχυρούς δεσμούς με την νέα τους πατρίδα».

Η δωρεάν προετοιμασία διεξάγεται διαδικτυακά σε δίωρα εβδομαδιαία σεμινάρια. Οι αιτήσεις για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου ξεκινούν αμέσως και γίνονται ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105246722 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kentrokoinotitas@athens.gr

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι ιστορικός και συγγραφέας. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ το 1979 και στη συνέχεια σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Nice και της Αθήνας. Έκανε διδακτορικές σπουδές στην Αμερικανική Ιστορία (στο Παρίσι, ΕΗΕSS) και στην Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης (στη Νέα Υόρκη, NYU), μεταδιδακτορικές στην ιστορία των μαθηματικών, στη ρωσική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικεύτηκε στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου. Το τελευταίο της δοκίμιο είναι «Μόνοι στον κόσμο: Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και η αμερικανική μοναξιά». Το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι «Το λούνα παρκ στο ιερό βουνό» ενώ σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Σικελικό ειδύλλιο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ