Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Περιμένουμε αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Ποια δραστηριότητα προτείνει να ανοίξει πρώτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ- Κορωνοϊός
ΜΕΘ- Κορωνοϊός (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εξαδάκτυλος: Οι δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το τρίτο κύμα κορωνοϊού και η εκτίμηση για διασωληνωμένους και θανάτους.

Αύξηση στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των θανάτων τις επόμενες ημέρες προέβλεψε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που σε νέες του δηλώσεις εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων. 

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολες ημέρες, «ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές» για την πορεία της πανδημίας και το ΕΣΥ. Παράλληλα, είπε ότι το τρίτο κύμα κορωνοϊού αποδείχθηκε πολύ σκληρό και τον έκανε να «εκπλαγήκαμε δυσάρεστα. Θα ήταν πολύ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων».  

Ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι πρώτα από όλες τις δραστηριότητες θα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, «το οποίο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο, ενώ σχετικά με τα σχολεία, είπε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια. Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι ευνοεί τη διασπορά του ιού περισσότερο από άλλες δραστηριότητες και τόνισε ότι θα πρέπει τα εστιατόρια να ανοίξουν όταν αυτό είναι ασφαλές. Ακόμη, δήλωσε ότι και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους κρύβει δυσκολίες.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες «θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων» και σχολίασε το «πείραμα» της συναυλίας με 5.000 άτομα στην Βαρκελώνη: «τα πειράματα δεν έχουν πάντα θετικό αποτέλεσμα και μπορεί το αποτέλεσμα να μην μας αρέσει στο τέλος».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στα self test. «Το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο, ο καταλληλότερος για να το δείξει είναι ο γιατρός. Το σημαντικότερο είναι να δηλώνονται και όχι να αποκρύπτονται. Αυτά τα self test που έχουμε τώρα είναι τα πρώτα που έχουν αξιοπιστία πάνω από 80%». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ