Μείωση της τάξης του 27% παρατηρήθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο στα λύματα της Αττικής σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαΐδη.
Σημαντική μείωση σημείωσε το επιδημιολογικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής επεσήμανε πως «τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν μια μείωση 27%, η οποία όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, είναι ακόμα πρόωρο να συζητάμε για το Πάσχα»
Στη συνέχεια, εξήγησε πως «χρειάζεται να αναλυθούν τα δείγματα και την ερχόμενη Δευτέρα για να παρατηρηθεί αν αυτή η μείωση θα είναι επιτέλους τάση. Πρέπει να δούμε μια τάση ύφεσης για να μπορέσουμε να αισιοδοξούμε».
Τέλος, τόνισε πως στο τέλος αυτή της εβδομάδας θα γνωρίζουμε πώς πήγε η εβδομάδα και αν υπάρχει τάση μείωσης. Παραμένει, παρόλα αυτά, υψηλό το φορτίο στην Αττική.
Βασιλακόπουλος: Άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το Πάσχα θα έχει επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό και είπε ότι θα πρέπει «από αύριο να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα μικρά καταστήματα».
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032. Σημείωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες, είτε μάσκα υψηλής προστασίας, είτε διπλή μάσκα. Ο καθηγητής εκτιμά ότι αν ανοίξει με αυτό τον τρόπο το λιανεμπόριο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.
Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν κάθετος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, καθώς είπε ότι κάτι τέτοιο στέλνει το λάθος μήνυμα. Πρότεινε να ανακατευθυνθούν οι επαφές που έχουν οι πολίτες σε σπίτια και πλατείες σε πιο ασφαλείς επαφές. «Πιο ασφαλές είναι να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους».
Ο καθηγητής δήλωσε βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση, είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οριακή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αθήνας και είπε ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Ισχυροί άνεμοι αναμένονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο
Επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες
Η εταιρεία έχει λάβει την απόφαση να αυξήσει τις σουίτες από 30 που είναι σήμερα, σε 171
Πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.