Ελλαδα

Lockdown: Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι

Τι ισχύει για τη μετακίνηση των πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κομμωτήριο
Κομμωτήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Lockdown: Ανοίγουν από σήμερα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι - Οι διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των πολιτών.

Ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης άκρων, τα πάρκα, αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι, μετά την εισήγηση που έκανε την Παρασκευή (19/3) η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας. 

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Υπ. Ανάπτυξης, η επίσκεψη στα κομμωτήρια θα γίνεται με ραντεβού και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Για τη μετάβαση σε αυτά οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν το SMS «2 - Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα - Super Market». Όπως διευκρινίστηκε, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6. «Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6».

Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν από σήμερα Δευτέρα (22/3)

Από το πρωί της Δευτέρας θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη Αθηνών, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα. Εκεί θα βρίσκονται τουλάχιστον 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Για την παρουσία τους εκεί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει με sms στο 13033 τον κωδικό «6», είτε να έχουν μαζί τους βεβαίωση τύπου Β όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6». Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Εν όψει του ανοίγματος των αρχαιολογικών χώρων, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα -ως υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι- είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες, παρέχοντας τους μια δυνατότητα “αποσυμπίεσης” από την πολύμηνη καραντίνα, αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία ενός ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιπάτου. Προφανώς οφείλουμε όλοι, επισκέπτες και εργαζόμενοι, να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των άλλων αλλά και τη δική μας. Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφάλεια εργαζομένων και κοινού. Το ΥΠΠΟΑ και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων έχουν λάβει κάθε δυνατή πρόνοια για την κατάλληλη προετοιμασία των αρχαιολογικών χώρων, σε όλη την επικράτεια, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορέσουν να χαρούν με ασφάλεια την επίσκεψή τους».

 

Ανοίγουν πάρκα και παιδικές χαρές

Από σήμερα το πρωί, όμως, ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές, με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Σημειώνεται πως και για την επίσκεψη σε αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός «6» και η μετακίνηση να γίνεται είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ