Ελλαδα

Κορωνοϊός: Εισήγηση να ανοίξουν κομμωτήρια και πάρκα από αύριο

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό σε κομμωτήριο
Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό σε κομμωτήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός: Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ανοιχτά κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγείται μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, το άνοιγμα των κομμωτηρίων από αύριο, Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, το άνοιγμα των πάρκων, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων

Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, από αύριο Σάββατο (20/3) επιτρέπεται το ψάρεμα, αλλά όχι το κυνήγι, ενώ παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης με ΙΧ κατά τη χρήση του κωδικού 6. 

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η επιτροπή εισηγήθηκε να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 19:00, όπως ήταν μέχρι πρότινος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν τελικά γίνει η αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, αναμένεται αλλαγή και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα κλείνουν πλέον στις 20:30 και όχι στις 18:30.

Σήμερα, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν το Σάββατο στις 18:30. Αν το μέτρο επεκταθεί και τις καθημερινές για όλη την Επικράτεια, δηλαδή και για τις περιοχές με «βαθύ κόκκινο» που σήμερα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00, τότε τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να κλείνουν στις 20:30 παντού. Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν ανήκουν στο «βαθύ κόκκινο» τα σούπερ μάρκετ τις καθημερινές κλείνουν έτσι κι αλλιώς στις 20:30, αφού η απαγόρευση ξεκινάει από τις 21:00. Επομένως, για αυτές τις περιοχές δεν αλλάζει κάτι για τις καθημερινές.

Στην ενημέρωση των 18:30 αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ