- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαρηγιάννης: Lockdown με 1.500 κρούσματα & θα βγούμε με 3.000;
«Η ελάφρυνση των μέτρων πρέπει να πραγματοποιηθεί με αυστηρές προϋποθέσεις, που δεν έχουν προβλεφθεί»
Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξηγεί γιατί είναι επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο σταδιακής άρσης του lockdown
O καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τοποθετήθηκε σχετικά με την πιθανότητα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέρτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για συζήτηση χωρίς νόημα.
Μιλώντας στο ethnos.gr, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η ελάφρυνση των μέτρων πρέπει να πραγματοποιηθεί με αυστηρές προϋποθέσεις, που όπως φαίνεται δεν έχουν προβλεφθεί.
«Η επέκταση της τηλεργασίας και η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε καταστήματα και αστική συγκοινωνία θα πρέπει να γίνουν σήμερα. Αν γίνουν σήμερα θα αρχίσει να μειώνεται από σήμερα και η διασπορά του ιού.
Η επέκταση της τηλεργασίας μπορεί να οργανωθεί μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, ενώ η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα δε χρειάζεται περισσότερο από μία εβδομάδα ακόμα και σε ένα εμπορικό κέντρο», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.
Τον Ιούνιο ξεκινά ο γενικός εμβολιασμός του πληθυσμού
Aπό τον Ιούνιο θα αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός, τόνισε σήμερα, 17 Μαρτίου, στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».
O κ. Κοντογεώργης επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα. Διευκρίνισε ότι τη Παρασκευή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, ενώ ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.
Εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή όλα τα εμβόλια
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στη διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία, χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Τι θα γίνει με τον καιρό στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.