Ελλαδα

Λέρος: Ανησυχία για αυξημένα κρούσματα μετά από κορωνοπάρτι

Στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρτι γενεθλίων
Πάρτι γενεθλίων © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέρο για τη διασπορά του κορωνοϊού, μετά από κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε στο νησί.

Κορωνοπάρτι διοργανώθηκε στη Λέρο και έγινε αιτία διασποράς του ιού στο νησί τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα από την Αθήνα μετέβη στο νησί και διοργάνωσε πάρτι με τη συμμετοχή αρκετών ατόμων. Η διοργανώτρια, σημειώνουν τα ρεπορτάζ, είχε νοσήσει και μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δέκα κρούσματα.

«Τρέχουμε όλοι μαζί τώρα και φοβάμαι ότι θα είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα τις επόμενες μέρες» σημείωσε στο τοπικό μέσο ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας. Στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά, ο δήμος αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα, Παρασκευή, για να μπορέσουν να γίνουν απολυμάνσεις. 

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος «με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στο νησί της Λέρου, αποφασίστηκε για αύριο Παρασκευή 12-3-2021 το προληπτικό κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε αυτά. Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων να ενημερώσουν αρμοδίως τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών».

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, προτρέποντάς τους στην αύξηση της επαγρύπνησης τόσο στις μεταξύ τους επαφές, όσο και στις μετακινήσεις τους και κυρίως στην τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

«Με αφορμή την ενημέρωση που είχα από το νοσοκομείο σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας, απευθύνομαι με αγάπη αλλά και ανησυχία προς όλους τους κατοίκους της Λέρου, προτρέποντάς τους στην αύξηση της επαγρύπνησης τόσο στις μεταξύ τους επαφές, όσο και στις μετακινήσεις τους και κυρίως στην τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Δυστυχώς, η διάδοση του κορωνοϊού δεν κάνει εξαιρέσεις και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται εφησυχασμός από κανέναν μας. Τέλος, παρακαλώ όλους τους δημότες που ενδεχομένως παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, να ενημερωθούν για την αυριανή διεξαγωγή drive though – rapid test και ώρα 3.00 μμ στον εξωτερικό χώρο του κινηματοθεάτρου στο Λακκί. Είμαστε προσεκτικοί, μένουμε ασφαλείς για να είμαστε υγιείς μαζί με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ