Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

Υπό ασφηκτική πίεση το ΕΣΥ στην Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κορωνοϊός: Πίεση στο ΕΣΥ, στη μάχη και δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική - Πάνω από 2.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

Αύξηση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αυτά ξεπερνούν ήδη τα 2.000, αριθμός που προκαλεί ανησυχία ειδικά μετά το καμπανάκι που σήμαναν την προηγούμενη εβδομάδα ειδικοί, ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να δούμε ακόμα και 3.000 νέα κρούσματα το 24ωρο.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού μπαίνουν από την Πέμπτη το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό, με στόχο να συμβάλλουν στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αττική με τη νοσηλεία ασθενών covid.

Οι δύο ιδιωτικές κλινικές περνούν εθελουσίως στο ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την Αττική που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο ΕΣΥ το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει covid περιστατικά από την Πέμπτη και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αντιστοίχως, ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο ΕΣΥ την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, για τον ίδιο σκοπό, και πλέον θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η Αττική εξακολουθεί να παραμένει στο «μάτι» του κυκλώνα, με τα ενεργά κρούσματα να σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση ξεπερνώντας τις 8.000. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας αυξάνεται ημέρα με την ημέρα, με τον ιό να χτυπάει πλέον ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Το ποσοστό πληρότητας των περίπου 350 κλινών ΜΕΘ covid στην Αττική ξεπερνούσε χθες το 90% (όταν το αντίστοιχο ποστοστό στην επικράτεια είναι 66,5%) ενώ στις απλές κλίνες COVID η πληρότητα στο λεκανοπέδιο ήταν 82% (50% στην επικράτεια).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ