- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αττική: Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ - Το νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Πότε αναμένεται να υπάρξει «ανάσα»
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι «ασφυκτική», γεγονός που επιβάλλει ένα νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Ασφυκτική είναι η πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η διασπορά του κορωνοϊού, που κυρίως βασίζεται στα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, είναι μεγάλη και έχει φέρει στα όριά του το σύστημα Υγείας. Πλην του Σωτηρία, στα όριά τους βρίσκονται και Ευαγγελισμός και Αττικόν, που έχουν σχεδόν μηδαμινές κενές κλίνες.
Μάλιστα, η πληρότητα των νοσοκομείων στην Αττική φαίνεται ότι «αγγίζει» το 95%, ενώ σε 15 ημέρες αναμένεται να υπάρξει μία «ανάσα».
Το νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Έχοντας ως βάση τα παραπάνω, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη σύστασης ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της οριακής κατάστασης.
Ήδη τα τελευταία 24ωρα αναδιατάσσονται κλινικές, κρεβάτια και ΜΕΘ. 120 κλίνες γενικών περιστατικών μετατρέπονται σε Covid, ενώ στη «μάχη» ρίχνονται και κρεβάτια στο ΝΙΜΤΣ, το οποίο – έως τώρα - δεν δεχόταν περιστατικά κορωνοϊού.
Ακόμα, κλίνες στα Γενικά νοσοκομεία Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορίνθου μετατρέπονται σε Covid-19. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να μη μείνει κανένας ασθενής χωρίς μηχανική υποστήριξη, προβλέπεται η ανάπτυξη κλινών εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό σε χειρουργικές αίθουσες και αίθουσες ανάνηψης, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Το κέντρο της Αθήνας παραμένει στο «κόκκινο» καθώς καθημερινά καταγράφεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων.
Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, 151 κρούσματα, ενώ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών τα κρούσματα ήταν 98.
Αναλυτικά, η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική ήταν η εξής:
- 151 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
- 98 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
- 85 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
- 84 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
- 65 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
- 64 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
- 22 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.