Ελλαδα

Application στο κινητό θα ειδοποιεί αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα

Θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφαρμογή
Εφαρμογή © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα ενημερώνει τον χρήστη αν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού, είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζεται να παρουσιάσει και να θέσει σε λειτουργία ένα application για κινητά, που θα ενημερώνει τον χρήστη, αν ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού σε διάστημα δύο εβδομάδων. Πρόκειται για ένα tracing app, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε smartphones με λογισμικό IOS και Android, ενώ θα λειτουργεί με τεχνολογία bluetooth.

Πώς θα λειτουργεί;

Οι χρήστες, που θα το έχουν στο κινητό τους, θα ενεργοποιούν το bluetooth και έτσι σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, θα εντοπίζονται όλα τα άτομα, που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του σε ακτίνα μικρότερη των 2 μέτρων και θα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σκοπός της εφαρμογής είναι προφανώς η μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στον πληθυσμό, καθώς και να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης. Κατά πάσα πιθανότητα, η εφαρμογή θα είναι έτοιμη μέσα στον Μάρτιο.

Η ενημέρωση θα γίνεται με ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στα κινητά, ενώ τα προσωπικά δεδομένα είναι πλήρως προστατευμένα, καθώς κατά την ενημέρωση των επαφών δεν θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το «κρούσμα», ούτε το όνομά του, ούτε ο χρόνος και ο χώρος στον οποίο εκτέθηκαν. Ωστόσο, για να φέρει αποτελέσματα η εφαρμογή, θα πρέπει να την «κατεβάσει» περίπου το 60% του πληθυσμού της χώρας, αν και η χρήση της δεν θα είναι υποχρεωτική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ