- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το lockdown στην Αττική εκπνέει στις 28 του Φεβρουαρίου αλλά οι ειδικοί κρίνουν σίγουρο πως θα παραταθεί για κάποιες ημέρες ακόμα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις των ειδικών για το lockdown στην Αττική, το οποίο εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η παράτασή του είναι δεδομένη ενώ θα συζητηθεί η διάρκειά της. Παράγοντες, που θα καθορίσουν αυτή τη διάρκεια, θα είναι οι κενές κλίνες ΜΕΘ, τα ημερήσια κρούσματα αλλά και τα κρούσματα των μεταλλάξεων.
Από την πλευρά των ειδικών, ορισμένοι κρίνουν πως είναι απαραίτητη μία παράταση του lockdown στην Αττική, σημειώνοντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πάμε πιο ομαλά στο Πάσχα, όταν και τα πράγματα θα είναι ευκολότερα λόγω εμβολιασμών και καιρού.
Μία ενδεχόμενη παράταση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αποφορτίσει κι άλλο το Σύστημα Υγείας ενώ θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στους εμβολιασμούς να προχωρήσουν. Στόχος είναι να εκμηδενιστούν τα κρούσματα, να μειωθούν οι διασωληνωμένοι και να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εμβολιασμοί.
Ως προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στο «Ιπποκράτειο», σημείωσε πως «μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες COVID που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο».
Ακόμα, σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε -προ ημερών- εκφράσει την ελπίδα του να μην χρειαστεί μία παράταση του lockdown.
Να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 884 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τα 437 να εντοπίζονται στην Αττική. Ο Κεντρικός και Δυτικός Τομέας είναι οι περιοχές όπου κατεγράφησαν τα περισσότερα κρούσματα, για άλλη μία ημέρα.
Αναλυτικά, τα κρούσματα κατανεμήθηκαν ως εξής:
- Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 108 κρούσματα
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 103 κρούσματα
- Πειραιάς: 82 κρούσματα
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 55 κρούσματα
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 38 κρούσματα
- Ανατολική Αττική: 32 κρούσματα
- Δυτική Αττική: 14 κρούσματα
- Νησιά: 5 κρούσματα
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.