- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα σχολεία κλείνουν ξανά στην Αττική και σε πολλές περιοχές στα πλαίσια του lockdown και επιστρέφει η τηλεκπαίδευση.
Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των σχολείων σε Αττική και πολλές ακόμα περιοχές, στο πλαίσιο του νέου lockdown, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης, εκτός από εκείνα της Ειδικής Αγωγής.
Ως εκ τούτου, υποχρεωτική καθίσταται η τηλεκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και για όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές.
Ως προς τα γυμνάσια και τα λύκεια, η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται τις πρωινές ώρες και τις μεσημβρινές για νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και τον Νοέμβριο.
Ακόμα, την Πέμπτη (10/02) και μεταξύ 10:00-12:00 αρχίζει εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2 για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αξίζει να τονιστεί πως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, δηλαδή με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε «ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία» αναφέρεται ο Γιάννης Παναγόπουλος
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Τι προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για Στρατινάκη - Γεωργίου
«Δύο συστήματα που θα κινηθούν από τον κόλπο της Σύρτης και το Στενό της Σικελίας θα δώσουν όχι μόνο αξιόλογες βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την έμφυλη ισότητα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα 3+1 don't της προηγούμενης ημέρας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2026
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.