Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Φυσικά θα κινηθώ νομικά

Προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ετοιμος να κινηθεί νομικά, «αν υπάρξει σαφής πρόκληση σε βάρος μου», δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Έτοιμος να κινηθεί νομικά, αν γίνει σε βάρος του αναφορά σε σχέση με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα προσφύγει άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πιθανές συκοφαντικές αναρτήσεις που τον εμπλέκουν άμεσα, όχι υπό μορφή σχολίου, σε καταγγελίες.

Ο δικηγόρος του, Νίκολαος Γεωργουλέας, δήλωσε στον ANT1: «Υπάρχει ένα όργιο φημών χωρίς να κατονομάζεται κάποιος, αλλά αυτό συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε αυτήν την περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και για αυτόν τον λόγο άλλωστε και προέβη στην παραίτησή του το Σάββατο, με σκοπό να αποσυνδέσει το όνομά του από το Εθνικό Θέατρο, για να μπορέσει να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του. Αλλά, στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ο ίδιος λήπτης κάποιας πληροφορίας ή προσκλήσεως από τις αρμόδιες Αρχές για αδικήματα που τον αφορούν. Όταν αυτό συμβεί θα αναλάβει την δέουσα νομική δράση. Και επίσης για οποιαδήποτε δυσφημιστική ανάρτηση αναφέρεται επωνύμως στον κύριο Λιγνάδη, έχουν ήδη γίνει ενέργειες».

Νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook επικαλούμενος λόγους καθαριότητας. Mιλώντας το πρωί στο Mega, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω από αυτόν και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει τον εαυτό του».

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου εξέδωσε ανακοίνωση μετά την παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Δημήτρη Λιγνάδη, στην οποία τονίζει πως καμία αναφορά περιστατικού στην οποία κατονομάζεται ή ενέχεται προσωπικά ο κ. Λιγνάδης, δεν έχει γίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ