- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς
Το ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση
Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς: Σύσκεψη με τους φορείς της πόλης για τον κορωνοϊό.
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τους φορείς της πόλης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση στις τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ. Έπειτα από χρονική περίοδο περίπου ενός μήνα, όπου η συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα ανιχνευόταν σε σταθερά χαμηλά επίπεδα, με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ των μετρήσεων, οι αναλύσεις μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των αποτελεσμάτων από τις δύο τελευταίες δειγματοληψίες δείχνουν σημαντική αύξηση.
«Τα κρούσματα αυξάνονται, τα νούμερα στα λύματα αρχίζουν και τσιμπάνε προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει ότι χτυπάει πάλι καμπανάκι για τη λήψη νέων μέτρων», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Σε αυτό το καινούργιο χτύπημα της καμπάνας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος του κορωνοϊού, είμαστε σοφότεροι. Πρέπει να αντιδράσουμε ακαριαία και έξυπνα για την ανάσχεση της πανδημίας. Να περιορίσουμε τη μετάδοση αλλά να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανοιχτές λειτουργίες», είπε ο κ. Ζέρβας. Πρόσθεσε, δε, πως μεταξύ των λύσεων είναι να «κρατήσουμε ανοιχτή μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η αγορά να λειτουργεί μόνο με click away.
»Έχουμε γνώση να το κάνουμε στοχευμένα με όσο το δυνατόν λιγότερους ταλαιπωρημένους πολίτες και επιχειρηματίες, διότι έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού υπάρχει μεγάλη κόπωση στον κόσμο».
Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως οι αποφάσεις για τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα και να μη χάνετε ούτε λεπτό, ενώ βαθμολόγησε με «πολύ καλά» τους Θεσσαλονικείς όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας, συμπληρώνοντας ωστόσο πως η «μεγάλη κινητικότητα από λίγους μπορεί να κάνει τη ζημιά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.