Ελλαδα

Norman Atlantic: Ένοχοι πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους

Καταδικάστηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ και τρία μέλη του πληρώματος/υπάλληλοι της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Norman Atlantic
Norman Atlantic © EPA / BIAGIO CLAUDIO LONGO

Norman Atlantic: Ένοχοι πέντε από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά στο «Norman Atlantic» το 2014. - Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Τo Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε την ενοχή των 5 κατηγορουμένων από τους συνολικά 11, για τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 28/12/2014 από άγνωστη αιτία, στο γκαράζ του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic»

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ και τρία μέλη του πληρώματος/υπάλληλοι της εταιρείας. Το δικαστήριο μετά από συγχωνεύσεις επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών στον καθένα, μετατρέψιμων σε 20 ευρώ την ημέρα για τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ, 10 ευρώ για τα δύο μέλη του πληρώματος και 5 ευρώ την ημέρα στον τρίτο που ήταν κατώτερο πλήρωμα. Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκασή της από το εφετείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια ώρα, γίνεται ανάλογο δικαστήριο και στην Ιταλία. 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ μέχρι και σήμερα υπάρχουν άτομα που αναζητούνται από τους συγγενείς τους. 

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΝΕΚ, το πλοίο είχε νοικιαστεί, βάσει ναυλοσυμφώνου, από την εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l και είχε ζητηθεί να συμπεριλαμβάνονται στο πλήρωμα, ως βοηθητικό προσωπικό, και κάποιοι Έλληνες, τους οποίους, ωστόσο, πλήρωνε η ΑΝΕΚ. Βάσει του ναυλοσυμφώνου, τα θέματα της ασφάλειας και του πληρώματος συνολικά βάραιναν την ιταλική εταιρεία. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Πάτρα με 485 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 55 μέλη του πληρώματος, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ