- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μαλακάσα: Νεκρό 5χρονο παιδί που παρασύρθηκε από φορτηγό στη δομή
«Όχι άλλο θύμα σε αυτή την “αποθήκη” ψυχών της Μαλακάσας», σημειώνει ο δήμος Ωρωπού
Μαλακάσα: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 5χρονο παιδί - Η ανακοίνωση του δήμου Ωρωπού για το τραγικό συμβάν.
Θανάσιμα τραυματίστηκε ένα 5χρονο παιδί όταν παρασύρθηκε από φορτηγό του συνεργείου που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε εχθές Παρασκευή (8/1) και έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ωρωπού, ζητώντας το κλείσιμο της δομής, την οποία και χαρακτηρίζει «αποθήκη ψυχών».
«Δεν είναι λύση η δημιουργία ανθρώπινων “αποθηκών”, ούτε αποτελούν ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας οι πρόσκαιρες λύσεις αυτού του είδους, που σαφώς δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά τα κουκουλώνουν και τα καλύπτουν προσωρινά. Ούτε δίνει διέξοδο τόσο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες, που με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται με τραγικό τρόπο και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν με νόημα και ανθρωπιά», σημειώνει ο δήμος Ωρωπού.
Η ανακοίνωση του δήμου Ωρωπού
«Tην Παρασκευή 8/01/2021 μέσα στην δομή της Μαλακάσας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, φορτηγό του συνεργείου που εκτελούσε εργασίες συντήρησης της δομής, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεντάχρονο προσφυγόπουλο.
Το γεγονός αυτό φέρνει δυστυχώς για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις τραγικές συνθήκες διαμονής των προσφύγων και τον απάνθρωπο τρόπο που ζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν.
Ο Δήμος Ωρωπού από την πρώτη στιγμή έχει συντονίσει τις προσπάθειές του, σε όσα ζητήματα έχει αρμοδιότητα, προκειμένου να διευκολύνει και να κάνει πιο ανθρώπινες αυτές τις συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να προωθεί το αίτημα του κλεισίματος αυτών των δομών και την εύρεση μόνιμης, ανθρώπινης και δίκαιης λύσης.
Δεν είναι λύση η δημιουργία ανθρώπινων “αποθηκών”, ούτε αποτελούν ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας οι πρόσκαιρες λύσεις αυτού του είδους, που σαφώς δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά τα κουκουλώνουν και τα καλύπτουν προσωρινά. Ούτε δίνει διέξοδο τόσο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες, που με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται με τραγικό τρόπο και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν με νόημα και ανθρωπιά.
Ο Δήμος Ωρωπού θα συνεχίσει να ζητά την απομάκρυνση των δομών αυτών από την Μαλακάσα, και ταυτόχρονα όσο αυτό δεν γίνεται θα προσπαθεί να στηρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής που δεν γνωρίζει διαχωρισμούς χρώματος, εθνότητας, θρησκείας.
Όχι άλλο θύμα σε αυτή την “αποθήκη” ψυχών της Μαλακάσας.
Απομάκρυνση των δομών από τον Δήμο Ωρωπού.
Διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και προστασία της ζωής των προσφύγων των Δομών, μέχρι να γίνει κατορθωτή η απομάκρυνση τους με μόνιμο και σωστό τρόπο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.