- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
85 νεκροί - 526 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 21.12.2020
Ποια είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.
Στη δημοσιότητα δόθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τους θανάτους ασθενών από Covid-19 και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 526 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι νεκροί από Covid-19 σε μια μέρα έφθασαν τους 85.
Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 505 (από 515 ένα 24ωρο νωρίτερα). Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 ανέρχονται σε 131.597, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες.
Τα 5.229 (4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 38.481 (29,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Αναφορικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ, από τους 505 διασωληνωμένους ασθενείς οι 12 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 - 39 ετών. Οι 202 είναι από 40 έως και 64 ετών, ενώ 301 τοποθετούνται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.
Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι 164 (32,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο έφθασαν τους 85. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στις 4.257.
Οι 1.717 (40,3%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 526 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 21.12.2020
«Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
» 5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τους ασθενείς που πέθαναν από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer -εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των εμβολιασμών στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.