- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παπαευαγγέλου: Πιο πολλά πλέον εξιτήρια από διασωληνώσεις σε ΜΕΘ
Για πρώτη φορά μετά από καιρό
Βάνα Παπαευαγγέλου: Είναι η πρώτη εβδομάδα που τα εξιτήρια ασθενών με κορωνοϊό από τις ΜΕΘ είναι περισσότερες από τις διασωληνώσεις.
Στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε ότι παρατηρείται περαιτέρω μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Ωστόσο, αυξημένο αριθμό κρουσμάτων συνεχίζει να παρουσιάζει η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, με τον κίνδυνο για νέα αύξηση, όχι μόνο τοπικά, να είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα που ο αριθμός όσων βγήκαν από τις ΜΕΘ είναι υψηλότερος από εκείνον που αφορά όσους διασωληνώθηκαν με κορωνοϊό. «Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τη μείωση του Rt, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων ο κίνδυνος παραμένει σε υψηλά επίπεδα» τόνισε.
Προειδοποίησε, όμως, ότι μια περιοχή με σημαντικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, όπου σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σημαντικά χαμηλός, μπορεί πολύ εύκολα να δει την επιδημιολογική εικόνα να χειροτερεύει. «Κάποιος έχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσει έναν ασυμπτωματικό και έτσι η κατάσταση τον Ιανουάριο θα είναι δραματική» ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με το καλοκαίρι». Τότε είχαμε λιγότερα ενεργά κρούσματα και μικρότερη πιθανότητα να εκτεθεί κανείς στον ιό, ενώ είχαμε σύμμαχο και τον καιρό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.