- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Ποιο το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης
Πολύ μακριά από την «ανοσία αγέλης»
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης COVID-19,το ποσοστό της ανοσίας του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ήταν στο 5,45%
Πολύ μακριά από αυτό που ονομάζουμε «ανοσία αγέλης», παρά το μεγάλο μέγεθος του δεύτερου πανδημικού κύματος του κορωνοϊού, βρίσκονται οι πλέον επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης COVID-19, τον Νοέμβριο το ποσοστό της ανοσίας του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ήταν στο 5,45%, το οποίο με δεδομένα τα όρια αξιοπιστίας του δείγματος μπορεί να φτάνει και στο 7%.
Το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης σχεδόν τετραπλασιάστηκε μέσα στον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς του ιού και είναι υψηλότερο στις νεαρές ηλικίες, γεγονός που επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι νέοι στην εξάπλωση της επιδημίας.
Σύμφωνα με την kathimerini.gr, τα αποτελέσματα της κυλιόμενης οροεπιδημιολογικής μελέτης COVID-19, που διενεργεί το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια της χώρας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και με χορηγίες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και την εταιρεία Cosmos Aluminium A.E., παρουσίασε προχθές ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2020.
Η μελέτη αφορά το διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιανουάριο 2021 και διενεργείται με την ανίχνευση αντισωμάτων σε εναπομείναντες ορούς ατόμων που απευθύνθηκαν σε ιδιωτικά και δημόσια μικροβιολογικά εργαστήρια για έλεγχο ρουτίνας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τον Νοέμβριο το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης υπολογίσθηκε στο 5,47% (όριο αξιοπιστίας 3,6% έως 7,3%) έναντι 1,39% (0,45%-3,12%) που ήταν τον Οκτώβριο και 0,23% που ήταν τον Σεπτέμβριο.
ΠΗΓΗ: kathimerini
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική μετά την εκτροπή αυτοκινήτου στα Ζερβοχώρια
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή την αποχώρηση από το αεροδρόμιο «Mακεδονία»
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Νίκο Ταχιάο
Παράταση κυκλοφορίας και επιπλέον συρμοί στον ΗΣΑΠ για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ζαχαράκη: «Το σύγχρονο σχολείο δεν μπορεί και δεν περιορίζεται στη στείρα μετάδοση γνώσεων»
Η βάση της θα κλείσει από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους
Κατασχέθηκαν πιστόλι, μαχαίρια, φυσίγγια και μπαλτάς μετά από έλεγχο αστυνομικών
Μήνυμα Αναστασιάδη για την τήρηση του νέου κανονισμού στις φοιτητικές εστίες και την ασφάλεια των υποδομών
Τι εξετάζουν οι Αρχές - Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τις έρευνες
Τριήμερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Έχει ανοίξει τρύπα στο οδόστρωμα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κρίσιμο χειρουργείο που έκανε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.