- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Πολλοί καθηγητές έχουν πεθάνει από κορωνοϊό»
«Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα, η Θήβα και η Θεσσαλονίκη»
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ για την κατάσταση με τον κορωνοϊό σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας - Τι είπε για τους καθηγητές
Άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο και όχι τώρα, με περισσότερα μέτρα ασφάλειας και καλή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, ζητούν οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Όπως δήλωσε στο ethnos.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πολλοί καθηγητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως Πέλλα, Θήβα και Θεσσαλονίκη, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό, ενώ μεγάλος αριθμός νοσηλεύεται σε νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση (διασωληνωμένοι).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την ημέρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος.
«Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και όχι με τους ίδιους όρους που άνοιξαν στην έναρξη της χρονιάς και επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη να εξασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνεται χωρίς προβλήματα», λέει ο κ. Τσούχλος.
Και προσθέτει: «Από την ήμερα που άνοιξαν τα σχολεία έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Η υπουργός έχει να μας δει από τις 8 Οκτωβρίου και δεν απαντά στο αίτημα για νέα συνάντηση. Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα πάει την Πέμπτη στις 13:00 στο υπουργείο και θα ζητήσει συνάντηση με την κ. Κεραμέως. Ταυτόχρονα συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν ανοιχτά σχολεία αλλά με ασφάλεια για όλους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.