- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
2.013 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 101 νεκροί | 27.11.2020
Στους 607 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στην Ελλάδα - Αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.013 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 - Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 101 ασθενείς - Στις ΜΕΘ 607 διασωληνωμένοι.
Ο ΕΟΔΥ έδωσε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στη δημοσιότητα τα νεότερα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τα νέα κρούσματα, τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ και τους νεκρούς.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.013 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 101 ασθενείς με κορωνοϊό, την ώρα που οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 607. Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 έχουν φθάσει τις 101.287, εκ των οποίων το 53,1% είναι άνδρες.
Συνολικά, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φθάσει τους 2.102. Οι 842 (40,1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Αναφορικά με τις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους, ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Οι 169 (27,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Συνολικά, 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, με την έξοδο ενός 68χρονου από την Εντατική στα Ιωάννινα να αποτελεί μήνυμα ελπίδας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 2.013 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 27.11.2020:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.
» 4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.