- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Lockdown: Μείωση ιικού φορτίου στα λύματα Αθήνας - Θεσσαλονίκης
Ανησυχητική η κατάσταση στην επαρχία
Ο πρύτανης ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μίλησε για τα στοιχεία από τις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Για το ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρύτανης «οι ειδικοί έχουν αναφέρει εδώ και μια βδομάδα ότι υπάρχει μια μείωση στον αριθμό του ιικού φορτίου. Ωστόσο, δεν καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων στον ίδιο βαθμό στην επαρχία, καθώς εκεί τα μέτρα δεν εφαρμόζονται με την ίδια αυστηρότητα».
Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε πως η πτώση των κρουσμάτων έχει άμεσο αποτύπωμα στους νοσηλευόμενους ασθενείς, μετά από αρκετές ημέρες. Ακόμη περισσότερο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να φανεί μείωση στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται εισαγωγή στις εντατικές. Μάλιστα, τόνισε ότι ίσως δούμε το παράδοξο να μειώνονται τα κρούσματα αλλά να αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι.
Τέλος, ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο για ενθαρρυντικά νέα εκτιμώντας ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε στη διάθεσή μας ίσως και τρία εμβόλια». Όπως είπε, «ο εμβολιασμός θα γίνει με προτεραιότητα για το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.