- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βατόπουλος: Δύσκολο να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων
«Έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στη χώρα»
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σχετικά με τον κορωνοϊό.
Για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων σε αυτή τη φάση και γενικότερα για επιστροφή στην κανονικότητα».
Μάλιστα, ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ακόμα και στο ενδεχόμενο χαλάρωσης του lockdown πάλι ο καθένας μας «θα πρέπει να φοράει τη μάσκα και να κρατάει τις αποστάσεις». Πρόσθεσε ακόμα, ότι «η 14ήμερη καραντίνα των στενών επαφών κρουσμάτων, ακόμα και εάν το τεστ βγει αρνητικό, είναι απαραίτητη».
Ως προς την ανοσία από τον ιό κατόπιν της μόλυνσης, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «δεν ξέρουμε πόσο κρατάει αν και γνωρίζουμε ότι τα αντισώματα μετά από μερικούς μήνες πέφτουν, ενώ κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν καν αντισώματα. Σε κάθε περίπτωση, στην Κίνα δεν φαίνεται να αποτελούν πρόβλημα οι επαναλοιμώξεις».
Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού τόνισε ότι «αν αυτός αρχίσει μέσα στο 2021 θα αρχίσουμε να βλέπουμε σταδιακά μια διαφορετική εικόνα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα
Οι ουρές αρνητών στην Κοζάνη, η παραπληροφόρηση και τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταγραφής ζημιών από την Περιφέρεια Κρήτης και τους γεωτεχνικούς
Περισυλλογή από πλοίο υπό βρετανική σημαία και μεταφορά στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η καταγγελία στην Αστυνομία και το μακάβριο εύρημα στο υπόγειο
Τα στοιχεία σοκ για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή
Ποια είναι η τελευταία εικόνα από το πύρινο μέτωπο
Ποιο άτομο έχει μπει στο κάδρο των ερευνών
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Βελτιωμένη η εικόνα, τρία τα ενεργά μέτωπα
Στο συγκλονιστικό βίντεο εμφανίζεται ο ηθοποιός να ψάχνει μέσα στα αποκαΐδια οτιδήποτε θα μπορούσε να σωθεί
Έκαναν βουτιά στη θάλασσα και το σκάφος τους παρασύρθηκε από τα ρεύματα - Σώοι οι 7 επιβαίνοντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.