Ελλαδα

Τσακρής: Θα έχουμε σίγουρα παράταση στο lockdown

«Σχετικά άμεσα πιο δραστικά μέτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown
Lockdown © EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός- Αθανάσιος Τσακρής: Οι δηλώσεις του καθηγητή μικροβιολογίας για την παράταση του lockdown, την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και τα πιο δραστικά μέτρα.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, εξέφρασε σήμερα την πεποίθησή του ότι το lockdown θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής σημείωσε ότι κατά το πρώτο επιδημιολογικό κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.  

«Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με  μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα», σημείωσε ο καθηγητής και προσέθεσε: 
 
«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα». 

«Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown), εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα, πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ» υπογράμμισε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ