Ελλαδα

Λινού: Δεν είναι πραγματικό lockdown το σημερινό

«Θα ήταν εάν όλος ο κόσμος έμενε στο σπίτι του και έβγαινε μόνο για να προμηθευθεί φάρμακα, νερό και φαγητό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το σχόλιό της για τη φύση του lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Για το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Αρχικά, η καθηγήτρια επισήμανε πως «δεν αρκεί μόνο να εξαγγείλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο».

Συγκεκριμένα, η κα Λινού αναφερόμενη στο lockdown, εξήγησε πως «δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα. Θα ήταν εάν όλος ο κόσμος έμενε στο σπίτι του και έβγαινε μόνο για να προμηθευθεί φάρμακα, νερό και φαγητό. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή καραντίνας» και συνέχισε: «Τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων. Η πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «υπήρξε καθυστέρηση των μέτρων που θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να τηρήσουν την καραντίνα. Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ