- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιχαηλίδου: Rapid tests στα γηροκομεία όλης της χώρας
Τι ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, όλα τα γηροκομεία της χώρας θα λάβουν rapid tests για τον κορωνοϊό.
Η κυβέρνηση εξασφάλισε rapid tests σε εβδομαδιαία βάση για όλα τα γηροκομεία της χώρας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, το Υπουργείο Υγείας θα στέλνει σε εβδομαδιαία βάση σε κάθε Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων αριθμό τεστ αντίστοιχο του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή.
Η υφυπουργός τόνισε ότι «συνεχίζουμε να παίρνουμε τα πιο δραστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την προστασία των ηλικιωμένων. Έχουμε ήδη τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κάνουμε διαρκείς ελέγχους τόσο για την τήρηση των μέτρων όσο και για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού» και πρόσθεσε:
«Διασφαλίσαμε την αποστολή rapid test για όλο το προσωπικό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, σε κάθε δομή θα στέλνεται εβδομαδιαίως αριθμός τεστ αντίστοιχος με τον αριθμό εργαζομένων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνονται περίπου 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα ειδικά στις δομές αυτές.
»Με την εβδομαδιαίο έλεγχο των εργαζομένων διασφαλίζουμε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και την ίδια στιγμή έχουμε έγκαιρη, ακριβή και αξιόπιστη εικόνα της κατάστασης σε κάθε δομή. Το Υπουργείο, οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Φορέων είμαστε σε επαγρύπνηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των ηλικιωμένων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.