- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλογρίτσας: Διεκπεραίωνα εντολές της τότε κυβέρνησης
Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες
Κατάθεση Χρήστου Καλογρίτσα στην Πταισματοδίκη: «Διεκπεραίωνα εντολές της τότε κυβέρνησης για να φτιάξει τηλεοπτικό σταθμό».
«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φαίνεται να υποστήριξε ενώπιον της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου ο εργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα σχετικά με τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες το 2016.
Ο κ. Καλογρίτσας παρέμεινε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού περίπου δυόμισι ώρες, όπου φέρεται να επανέλαβε διά ζώσης όσα έχει ισχυριστεί για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον επίμαχο διαγωνισμό. Ο εργολάβος κλήθηκε σε κατάθεση στο Πταισματοδικείο σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσης του κατά των υπευθύνων του κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης» ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά, που εμφανίζονται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της κυβέρνησης.
Ενώπιον της πταισματοδίκη ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον τότε υπουργό Επικρατείας και να μην κατονόμασε τα στελέχη που, όπως υποστηρίζει, τον προσέγγισαν κατ' εντολή του Νίκου Παππά για το όλο εγχείρημα που σχεδίαζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος είπε πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Επανέλαβε, επίσης, όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.
Ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει ο κ. Καλογρίτσας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.