- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Οι διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στα ταξί και τα ΙΧ στις «κόκκινες περιοχές».
Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να μπουν σε ταξί και ΙΧ στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στις περιοχές αυτές, τα άτομα που επιτρέπονται σε ένα ταξί μπορεί να είναι παραπάνω από ένα, εκτός του οδηγού, αν πρόκειται για ιατρικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έφερε ως παράδειγμα έναν ηλικιωμένο που μπορεί να έχει μαζί του ακόμη ένα άτομο ή ένας γονέας που μπορεί είναι μαζί με το παιδί του.
Στις μεταφορές εάν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).
«Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα, την κατάλληλη στιγμή»
«Είναι ώρα ευθύνης και για να μην θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Τον επόμενο μήνα έχουμε ένα κρίσιμο στοίχημα. Η Ευρώπη δέχεται επιδημιολογική επίθεση και σαν χώρα και σύστημα υγείας θα κρατήσουμε μόνο αν κρατήσουμε τα μέτρα», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και συνέχισε:
«Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα, την κατάλληλη στιγμή και πρέπει να δουλέψουμε με τον κερδισμένο χρόνο, αυτό που χρειάζεται στην τεράστια επιμονή και υπομονή που έχουμε κάνει είναι να προσθέσουμε άλλες 30 μέρες».
Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα σχολεία δεν διατρέχουν επιδημιολογικό κίνδυνο και δεν παρατηρείται εσωτερική διασπορά μεταξύ μαθητών, με τα κρούσματα να είναι από έξω προς τα μέσα και όχι το ανάποδο, ενώ όπως είπε η παρατήρηση στις περιπτώσεις Καστοριάς και Κοζάνης, όπου έγιναν 660 τεστ σε εκπαιδευτικές μονάδες, μόνο 4 ήταν θετικά. Ωστόσο επειδή όταν είναι μεγάλη η διασπορά στην κοινότητα υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς και στα σχολεία γι' αυτό λήφθηκε η σχετική απόφαση για τη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.