- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
130.000 rapid tests στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ελλάδας
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
Την 130.000 rapid tests στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Απεστάλησαν χθες 130.000 rapid tests σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, προκειμένου να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την εξέταση, η οποία πρέπει να γίνεται και στο προσωπικό, αλλά και στα ΤΕΠ, στους νοσηλευόμενους, σε όσους την έχουν ανάγκη.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας:
Έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο
«Κάνω έκκληση στους πιο μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας. Πρέπει πλέον να προσέχουν πολύ παραπάνω οι άνθρωποι οι οποίοι είναι προχωρημένης ηλικίας, που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Κινδυνεύουν πιο πολύ από τον κορωνοϊό», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν πιο πολύ από τον ιό. Πρέπει να αυτοπροστατευτούμε, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Η μάσκα είναι η προστασία μας αυτή τη στιγμή και μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα δώσουμε πρώτα απ’ όλα σε ευπαθείς ομάδες. Το ελπίζουμε όλοι με βάση αυτά τα οποία λέει η Επιστήμη και η τεχνολογία και οι μεγάλες εταιρείες».
Το πόσο θα αντέξει το Ε.Σ.Υ. είναι θέμα Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο θέμα περίθαλψης
«Η συνολική συνισταμένη της προσπάθειάς μας, πολιτών, επιστημόνων, ειδικών, της οργανωμένης Πολιτείας, της Κυβέρνησης, θα δείξει πόσο θα αντέξει το σύστημα και η χώρα απέναντι σε μια πανδημία, σε μία τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που μαστίζει ήδη όλο τον πλανήτη. Δυστυχώς, η επιπολαιότητα κάποιων λίγων, βάζει σε κίνδυνο την υγεία όλων. Είναι μία δυναμική ιστορία στην οποία πρέπει όλοι να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε για να τα καταφέρουμε, για να επιβιώσουμε, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε.
»Είναι εμφανές πλέον ότι δεν πρόκειται μόνο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο κομμάτι της περίθαλψης, βλέπετε ότι εμείς μόνιμα ανοίγουμε και άλλα κρεβάτια ΜΕΘ, μετατρέπουμε κλίνες ΜΕΘ σε COVID, εγκαινιάζουμε νέες ΜΕΘ, συνεργαζόμαστε και με τον ιδιωτικό τομέα, προσλαμβάνουμε νέο προσωπικό.
»Όμως, είναι ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, δεν είναι θέμα μόνο περίθαλψης. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, πρέπει να νοσήσουμε όσο γίνεται λιγότεροι. Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτούς τους μήνες τους οποίους έχουμε μπροστά μας μέχρι να έχουμε το εμβόλιο.
»Πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, στους κορυφαίους Ελληνες επιστήμονες, ειδικούς στον τομέα τους, της επιδημιολογίας, των λοιμώξεων, της εντατικής θεραπείας».
Αξίζει τον κόπο να κάνουμε την προσπάθεια και για τους υγειονομικούς μας που παλεύουν επί μήνες
«Η μάσκα και τα μέτρα είναι ο τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα, να προστατεύσουμε αλλήλους, να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας. Αν δεν το κάνουμε, προφανώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες.
»Πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που παλεύουν στα Νοσοκομεία μας, γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το προσωπικό. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για πολλούς πολλούς μήνες. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν την πίεση και το βάρος.
»Θέλω να παρακαλέσω να συγκρίνουμε το βάρος της πίεσης του να φοράμε μία μάσκα και να προσέχουμε, έναντι αυτών των ανθρώπων, των επαγγελματιών Υγείας που έχουμε όλη μέρα μέσα στα Νοσοκομεία και προσπαθούν να σώσουν τις ζωές μας. Αξίζει τον κόπο και για και για αυτούς τους ανθρώπους να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.