- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Σήμερα, Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, αναμένεται να είναι κακός ο καιρός με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, τοπικές χαλαζοπτώσεις στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, θυελλώδεις άνεμοι στα νότια πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Πιο αναλυτικά:
Για την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, με τοπικά έντονα φαινόμενα σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά, Κυκλάδες, Θεσσαλία, Εύβοια, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 17 βαθμούς), 14 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με γρήγορη ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και τη θάλασσα Κυθήρων θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.