Ελλαδα

Παγώνη: Το 70%-75% των ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένο

«Να προσαρμοστούμε στα καινούρια μέτρα. Το γενικό lockdown δεν μπορεί να γίνει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © EUROKINISSI

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενημέρωσε για την εικόνα που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της χώρας τονίζοντας πως οι ΜΕΘ στην Αττική είναι σχεδόν γεμάτες.

Σε ποσοστό 70% με 75% είναι καλυμμένες οι ΜΕΘ στην Αττική όπως επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας τη σημασία τήρησης των μέτρων απ' όλους και κυρίως τους νέους. 

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη τόνισε πως «υπάρχει ένα περιθώριο, αλλά αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, τα πράγματα δεν θα πάνε καλά», προσθέτοντας πως «εάν ο αριθμός των κρουσμάτων φτάσει στις 2.000 - 3.000, όπως λέγεται, θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «σημαντικός παράγοντας για την ανάσχεση της πορείας του κορωνοϊού είναι η σωστή χρήση της μάσκας. Να προσαρμοστούμε στα καινούρια μέτρα. Το γενικό lockdown δεν μπορεί να γίνει» ενώ για τη μείωση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα επεσήμανε ότι:

«Δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν ελπίδες καθώς το Σαββατοκύριακο δεν γίνεται ο ίδιος αριθμός τεστ που γίνεται τις καθημερινές, άρα σήμερα, Τρίτη, θα έχουμε ακριβή εικόνα. Σε 15 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων»

Αναφερόμενη στο πόσο έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας δήλωσε ότι «ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που έχουν νοσήσει έχει κατέβει πολύ. Είναι 18 – 39. Οι νέοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς μπορεί να νοσούν ήπια, αλλά μεταδίδουν τον κορωνοϊό σε όλους».

Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε πως από τα τέλη Νοεμβρίου «τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο. Αν συνεχίσουμε με τέτοιους ρυθμούς, η κατάσταση, φυσικά, θα ξεφύγει και οι γιατροί δεν θα μπορέσουν να κάνουν πολλά πράγματα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ