Κορωνοϊός: Έκκληση από τον ΠΙΣ- «Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο»
Οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα
Κορωνοϊός: Έκκληση για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Έκκληση απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, στο «απυρόβλητο» δεν είναι κανείς, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα, ενώ ακολουθεί η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα των 40-50 ετών.
«Όπως δήλωσε στην τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, οι νέοι νοσούν κατά κανόνα πιο ήπια αλλά ενδέχεται να παρουσιάζουν, όπως και οι μεγαλύτεροι, προβλήματα υγείας σε δεύτερο χρόνο… Χρόνια κόπωση, υπογονιμότητα στους άνδρες, καρδιολογικά προβλήματα και αναπνευστικές διαταραχές είναι μερικά από αυτά που συνοδεύουν τους αναρρώσαντες ακόμα και από εξαιρετικά ήπια νόσηση», σημειώνει ο ΠΙΣ.
Συστήνει τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό, χωρίς να την αγγίζουμε εξωτερικά και αφαιρώντας την με προσοχή πλένοντας ενδελεχώς τα χέρια πριν και μετά. Επίσης, χρήση μάσκας και συχνή απολύμανση των χεριών στους χώρους εργασίας, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά με εργαζόμενους σε εργοστάσια που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης, μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς σε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, χρήση μάσκας και στις εξόδους για διασκέδαση σε μικρές ομάδες φίλων για τους νέους και παραμονή στο σπίτι σε όποιους παρουσιάζουν έστω και λίγα δέκατα πυρετού, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση πιθανής ίωσης σε συνεργάτες και κοινωνικές συναναστροφές.
Ο ΠΙΣ εξηγεί ότι το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται φέτος ύστερα από ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αφού ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο ανήκει στις ομάδες που προβλέπονται για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τονίζει ότι πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου. «Το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης συστήνεται ακόμα περισσότερο φέτος, διότι πρέπει να αποφευχθεί η ταυτόχρονη νόσηση από γρίπη και νέο κορωνοϊό», καταλήγει ο ΠΙΣ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.